Akce a události 2o18/2o19

HVĚZDÁRNA ROKYCANY

Fotogalerie

V pátek 15.3. proběhla oddílová schůzka poněkud netradičně. Sešli jsme se v 18:15 na hvězdárně v Rokycanech. Využili jsme příležitosti a zúčastnili se prvního ročníku Dne hvězdáren a planetárií. Kvůli nepřízni počasí jsme nemohli oblohu pozorovat na živo, ale podívanou nám zajistil program Stellarium, který byl promítán v přednáškovém sále a doprovázen poutavou přednáškou. Nechyběla ani prohlídka celého komplexu včetně dvou kopulí, které ukrývají dva dalekohledy. Plánujeme se na hvězdárnu vrátit za lepšího počasí a vše zažít „na živo“.


VÁNOČNÍ PŘESPÁNÍ V DDM

 

Naše poslední schůzka v roce 2018 proběhla 14.12. formou vánočního přespání v Domě Dětí a Mládeže v Hrádku. Jelikož jsme chtěli pokořit odbornost „láska“ -> dovednost „mlčení“, naplánovali jsme toto přespání na 24 hodin. Bohužel pro ostatní, jediný Martin Rychlý, našel nejvíce vnitřní síly a získal dovednost „mlčení“ v našem Stoupání na horu. Ostatní nemusí smutnit, jistě při příští příležitosti uspějí. Odbornost, na které jsme také začali pracovat, byla „síla“ -> dovednost „lidové sváteční výrobky“ a to v podobě zdobení perníčků. Pokračování v této dovednosti plánujeme na velikonoce. Nic méně příležitost tichého večera jsme využili k Filmové noci, která měla u našich němých tváří úspěch. Stejně velký úspěch zaznamenala i podávaná domácí pizza k večeři.
Sobotní den se nesl v duchu turnaje v pexesu a lodích na čtverečkovém papíře. K obědu se podával bramborový guláš.


PŘESPÁNÍ

 

V pátek 19.10. jsme se sešli v 16:00 před DK Hrádek a plní očekávání jsme vyrazili vstříc zážitkům z přespání v pionýrských chatách. To hlavní co nás na přespání čekalo, bylo zahájení celoroční hry na téma STOUPÁNÍ NA HORU. Dozvěděli jsme se, jaké oblasti a dovednosti na nás v průběhu roku čekají a jaké jsou podmínky pro jejich úspěšné získání. Překvapilo nás, že tyto úspěchy si můžeme registrovat i online na stránkách Stoupání na horu a můžeme tak pozorovat naší cestu vzhůru.