Akce a události 2o17/2o18

PRODLOUŽENÁ VELIKONOČNÍ SCHŮZKA

Schůzka, která proběhla na Velký pátek, se nesla v duchu probíhajících svátku jara, Velikonoc. Náplň odpoledne, které započalo 13. hodinou, bylo pletení pomlázek z doneseného vrbového proutí a užívání si jednoho z prvních teplých odpolední hraním venkovních her.
Odpoledne jsme zakončili posezením u ohně a povídáním si o tom, co nás ještě čeká v nadcházejících měsících.


PŘESPÁNÍ PŘED JARNÍMI PRÁZDNINAMI 

Fotogalerie

Víkend před jarními prázdninami proběhlo z pátku 9.3. na sobotu 10.3. přespání v pionýrské chatce. Páteční odpoledne jsme strávili chystáním dřeva na táboráček a úpravou ohniště. I když počasí nám po celou dobu pobytu přálo, obleva, která v uplynulých dnech nastala, nepříjemně podmáčela okolní terén. Improvizace nám cizí není a i s blátivým terénem jsme se, s menšími vadami na kráse, poprali.
Sobotní den byl ve znamení přesunu klubovny s jedné chatky do druhé, větší. Ta nám hned posloužila k uvaření bramborového guláše, po kterém se jen zaprášilo. Bohužel den nebyl nafukovací a proto nám nezbyl čas na žádný výlet. Nicméně máme teď důvod uspořádat třeba další přespání nebo nějaký jednodenní výlet. 🙂


PRODLOUŽENÁ SCHŮZKA O POLOLETNÍCH PRÁZDNINÁCH

O  pololetních prázdninách 2.2. jsme podnikli prodlouženou schůzku a to od 14:00 do 20:00. Velkou část odpoledne nám vyplnila oblíbená hra – stopovaná, která nás okružní trasou provedla přes starý lom, Janovskou louku až zpět na start k pionýrským chatám. Během cesty pro nás bylo připraveno 10 úkolů spojených nejen s celoroční hrou, ale také prověřili naši zručnost a chytrost. V cíli jsme měli za úkol najít naše vedoucí, kteří nám trasu připravili a na konci se nám poschovávali.
Závěr odpoledne nám zpříjemnil ohýnek, na kterém jsme si opekli špekáčky. Před zimou a tmou jsme se na večer schovali do vyhřáté klubovny.


ZALOŽENÍ ODDÍLOVÉ GEOKEŠKY

12.1. jsme oficiálně založili naší první kešku na geocaching.com a to hned typu mystery. Bleskovou rychlostí jsme překonali hranici deseti nálezů a každým týdnem přibývají další nálezy. Na základě komentářů se můžeme pochlubit kladnými ohlasy a chválou.


VÁNOČNÍ PŘESPÁNÍ V DOMEČKU

Na poslední chvíli, v týdnu před Vánoci, jsme se rozhodli uspořádat Vánoční přespání a to z pátku 22.12. na sobotu 23.12.. Toto přespání bylo pro děti utajené do poslední chvíle. S rodiči jsme se tajně domluvili a ti nám vyšly ve všem vstříc.
V pátek jsme se sešli jako na „běžnou“ vánoční schůzku. Během schůzky proběhla ochutnávka cukroví, stavba provizorního krmítka pro ptáky a zdobení Vánočního stromu pro zvěř zeleninou. Samozřejmě jsme dětem předali dárečky, tentokrát bohužel byly roztroušené po okolí chat a děti musely najít ten se svým jménem.
Naší obvyklou trasu z chat jsme, ale nezakončili u KD, nýbrž u Domu dětí a mládeže. Zde se děti dozvěděly o připraveném přespání. Rodiče donesli svým ratolestem spacáky a převlečení. Večer probíhal v duchu vánoční pohody. K večeři se podávala domácí pizza, zpívaly se koledy, proběhla pyžamová diskotéka a tombola s výměnou dárků mezi dětmi.


ZAHÁJENÍ SCHŮZEK PRO ROK 2017/2018

Schůzky pro školní rok 2017/2018 jsme zahájili v pátek 29.9.. Tímto rokem nás bude provázek celoroční hra na téma Řecko x Řím.